Om The Tide

Et moderne konsept som man vanligvis finner i storbyene, med alle kvalitetene et lite fiskevær i Lofoten kan by på.

Om oss

Enten du velger å bo i pittoreske rorbuer eller på et av våre moderne dobbeltrom, er du omgitt av spektakulære naturopplevelser.

Sørvågen er et aktivt fiskevær på Moskenesøya, helt ytterst i Lofoten, som er bygget opp rundt nærhet til sjøen. Her lever man med naturelementene tett på, i en kultur som over mange år er formet av fiskere. I bakgrunnen rager Lofotveggen og det ikoniske fjellet, Støvla. Utover havet har man fri sikt mot det norske fastlandet, Vestfjorden og den berømte Moskstraumen.

Stedet blir av mange karakterisert som en perle i Lofoten og opplevelsene står i kø for deg som liker toppturer, RIB-safari, SUP, nordlyssafari, kajakkpadling, sykkelturer, eller fisking. Langs kaia finner vi tradisjonell trearkitektur, fiskebruket og fiskebåtene. Her er også de klassiske rorbuene som man kan overnatte i, hvorav noen av dem fortsatt brukes til sitt opprinnelige formål av yrkesfiskerne. Her får du alt som Lofoten er kjent for, konsentrert på en plass.

Bærekraft

The Tide er et moderne hotell som vil skape sterke inntrykk med små avtrykk, og ser derfor på bærekraft og miljøarbeid som en kontinuerlig prosess. Som sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift forplikter vi oss til å overvåke og redusere vannforbruk, energiforbruk, avfallsproduksjon og unngå engangsplast. Vår bærekraftstrategi innebærer kompetanseheving, i tillegg til endring av metoder og prinsipper i praktisk gjennomføring, samt bytte ut plast med mer bærekraftige produkter.

Historien

Historien om Mariann og Stein-Tore

Innehavere av The Tide er Mariann Benonisen og Stein-Tore Johansen. De er begge oppvokst i fiskerfamilier fra Lofoten, med lange tradisjoner fra Værøy og Sørvågen. Med stor respekt for historien som har formet stedet er de samtidig opptatt av utvikling. Det å se fremover. The Tide er et moderne konsept som vanligvis finnes i storbyene, med alle kvalitetene et lite fiskevær i Lofoten kan by på.

Landskapet som omgir oss endres i brytningen mellom flo og fjære, og tidevannet representerer et brudd i det konstante. The Tide handler om nettopp dette, å oppleve Lofoten på en ny måte hvor fantastiske naturopplevelser går hånd i hånd med moderne estetikk og design.

Velkommen til The Tide!

THE TIDE
Besselvågveien 8
8392 Sørvågen

Få veibeskrivelse

(+47) 76 09 21 00
post@thetidelofoten.no