RIB-safari

Vil du oppleve Moskstraumens naturkrefter på nært hold? Har du alltid drømt om å se hval, spekkhogger, havørn og et yrende fugleliv? Da er kanskje RIB-safari noe for deg.

Vil du oppleve Moskstraumens naturkrefter på nært hold? RIB-safari er en spennende opplevelse som passer for alle, velg mellom to turer.

1 RIB-safari til Værøy og den gamle grenda Måstad

Ute ved den beryktede Moskstraumen finner vi Værøy, den nest ytterste av Lofot-øyene. Det aktive fiskeværet Sørland på Værøy har en lang og tradisjonsrik historie. Her er det beste av Lofoten samlet på en plass: fiskebruk, rorbuer, brygger, og fiskebåter fortøyd langs kaikanten med et bakteppe av majestetiske fjell som stiger rett opp av havet.

På Værøy kan vi også oppleve kritthvite strender, fuglefjell, havsulekoloni, og fraflyttede boplasser. På Nordland får vi se en rullesteinstrand, en gammel pittoresk kirke, og den nedlagte flyplassen.

 

2 Malstrøm-safari

Vi drar ut mot en av verdens farligste havstrekninger, beryktet og fryktet av sjøfarere i tusener av år. Malstrømmen er omtalt av grekeren Pytheas for over 2000 år siden, og av verdenskjente forfattere som Jules Verne, Herman Melville og Edgar Allan Poe. Det skrives om Den store Male, en virvelstrøm som dro alt som kom i nærheten av den til bunns i det mørkeste dypet. Båter ble knust til pinneved, hvaler hylte av redsel i det de møtte deres endelikt i en voldsom og frådende malstraum. Fantasien kjenner ingen grenser, men ingen røyk uten ild? Vi tar deg med ut dit så kan du få se selv!

På turen besøker vi flere fraflyttede fiskevær, blant annet Ånstad som var et av de største fiskeværene i Lofoten i sin glanstid. Nå er det bare grunnmurene igjen og din egen fantasi kan fylle ut resten.

Vi drar innom Hell og Refsvika på Lofotens barske Yttersia. Dette er fraflyttede plasser der man kan få følelsen av hvordan det var å leve av havet for hundre år siden. På Refsvika er det også en gigantisk kysthule hvor steinalderfolket laget hulemalerier på veggene for over 3000 år siden.

Vi tar også en avstikker til Svarvan og Buholman, som er små øyer og skjær ute ved Moskstraumen. Her finner vi en havsulekoloni og flere andre fuglefjell, samt en nødbu som ble bygget av Værøyfiskerne for å berge de som ikke klarte å komme seg tilbake fra Moskstraumen når uværet var ute.

Pris: Fra kr 1090,- pr person

Lån av oss:
Briller
Flytedress
Redningsutstyr

Ta med selv
Varme klær, lue og hansker
Eget kamera om du ønsker

Oppmøte 30 min før avgang for en gjennomgang av sikkerhetsinstruks.
Turen tar 2-2,5 timer.

THE TIDE
Besselvågveien 8
8392 Sørvågen

Få veibeskrivelse

(+47) 76 09 21 00
post@thetidelofoten.no

Pakker

Julebord 2022

Julebord i Lofoten 2022

Unn deg hverdagsluksus for to. Ta en helgetur til The Tide i Sørvågen, og opplev alt Lofoten er kjent for. Drømmehelgen er nærmere enn du tror!

Les mer
Hverdagsluksus for to

Hverdagsluksus for to

Unn deg hverdagsluksus for to. Ta en helgetur til The Tide i Sørvågen, og opplev alt Lofoten er kjent for. Drømmehelgen er nærmere enn du tror!

Les mer
Pakkereise til Sørvågen

Pakkereise til Sørvågen

Oppdag Sørvågen – midtpunktet for kulturelle attraksjoner og rik natur. Med pakkereisen kan du sammen med dine venner og familie få enkel tilgang på alt Lofoten har å by på.

Les mer