The Tide logo

Lofotfiske i Sørvågen

Hvert år i perioden februar til april samles skreien i store mengder på kystbankene i Lofoten.

Fiskebåt i skjærgården i Sørvågen, Lofoten

Hvert år i perioden februar til april samles skreien i store mengder på kystbankene i Lofoten, og fra Sørvågen er veien kort til nærmeste fiskefelt.

 

Torskens vandring går som ungfisk inn til Finnmarkskysten på næringsvandring, og som kjønnsmoden trekker den hver vinter inn til kysten for å gyte. Til alle tider har fiskebåter funnet veien hit, og fra omkring år 1700 finner man de første liner i bruk. I 1928 fisket man fra åpne nordlandsbåter, noe som kunne være en kald og våt opplevelse.

Nå i dag er både båter og redskaper mer moderne, og selv om omfanget ikke er like stort som før er det en veldig populær tradisjon. Å delta på ekte Lofotfiske er noe man seint vil glemme, spenningen av fisket til synet av Lofotens vakre skjærgård mens frisk sjøluft fyller lungene.

Mange mennesker på tur med fiskebåt i Lofoten

Ikke sjeldent får du andre naturopplevelser med på kjøpet, når nysgjerrige havørn, ærfugl og skarv lukter fisken. Nonen ganger kan man også få et glimt av sel, niser, og brugder på turen.

The Tide arrangerer Lofotfiske for små og store grupper. Det lokalkjente mannskapet ombord vet hvor de beste fiskefeltene er, og sjansen for å få fisk er stor. Etter turen tas fangsten med tilbake til kjøkkenet på Havet Restaurant & Bar, hvor vi fileterer og tilbereder nytrukken skrei.

Prøv Lofoten fishing med The Tide!

Annet aktuelt

THE TIDE
Besselvågveien 8
8392 Sørvågen

Get directions

(+47) 76 09 21 00
post@thetidelofoten.no